Ajacied knokt zich in basis: 'Als je er toch bent, kun je maar beter je best doen'

Ajacied knokt zich in basis: 'Als je er toch bent, kun je maar beter je best doen'

25-09-2016 20:26
6

Lasse Schöne heeft zich opnieuw in de basiself geknokt bij Ajax. In de gewonnen competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle (5-1) begon de Deen als controlerende middenvelder, en dat beviel hem goed.

"Het ligt me prima, spelen als nummer zes. We kwamen goed aan het voetballen toe", meldt Schöne tegenover Ajax Life. "We werken al een tijdje aan het hogere tempo en het gaat een keer op zijn plek vallen. Je moet linies blijven overslaan, zo maakte Kasper Dolberg ook die geweldige goal. Klaassen en Ziyech kunnen goed voetballen en die probeer ik zo snel mogelijk te bedienen."

Schöne werd twintig minuten voor tijd gewisseld, toen de eindstand al was bereikt. "Ik ben al een week wat ziekjes en heb de laatste tijd weinig gespeeld. De tank was na een minuut of zeventig best wel leeg, maar dat is goed. En verder ben ik hartstikke fit. Ik blijf gewoon hard werken, dan ben ik ervan overtuigd dat je krijgt wat je verdient."

"Niet spelen is voor mij ook frustrerend en ik denk best wel eens: wat duurt het lang. Maar als je er toch bent, kun je op de training maar beter je best doen en je bewijzen ten opzichte van de trainer. Met dingen roepen kom je er niet, je moet de trainer overtuigen", besluit hij.