Uitleg voor Robben: 'Die eigenschappen zorgen voor grotere kans op een blessure'

Uitleg voor Robben: 'Die eigenschappen zorgen voor grotere kans op een blessure'

25-09-2016 21:19
5

Arjen Robben is volledig hersteld van de blessure die hij begin dit seizoen opliep. Deze week maakte hij zijn rentree en de Bedumer was direct trefzeker voor Bayern München.

Giovanni Mauri, fitnesstrainer van Bayern, heeft al heel wat uren afgewerkt met de blessuregevoelige Robben. "Robben is van nature een kwetsbare speler", zegt Mauri tegen het Duitse TZ. "Hij is zo goed dankzij zijn typische sprints en explosiviteit, maar juist die eigenschappen zorgen ook voor een grotere kans op een blessure. Door specifieke training kunnen we dit risico echter beperken. Dat is nu ons doel."

Bayern en het Nederlands elftal hebben Robben hard nodig de komende maanden. Nederland speelt in november belangrijke WK-kwalificatieduels en dus komt het goed uit dat de buitenspeler hersteld is. "Robben heeft een zware periode achter de rug. Hij is nu weer honderd procent fit, zoals hij voor zijn blessure ook was. Nu is het aan hem, en ook aan ons, om hem met de juiste training blessurevrij te houden", aldus Mauri.