Ziyech-vertrek kost topscorer Ünal doelpunten: 'Och, wat is dat jammer'

Ziyech-vertrek kost topscorer Ünal doelpunten: 'Och, wat is dat jammer'

25-09-2016 21:35
2

Ted van Leeuwen, technisch manager van FC Twente, is lovend over Enes Ünal. De Turk wordt dit seizoen door FC Twente gehuurd van Manchester City en beleeft een droomstart in Enschede.

Van Leeuwen zag Ünal zondagmiddag wederom scoren, zijn zesde van het seizoen al. "Hij doet me qua drive denken aan Klaas-Jan Huntelaar, die ik van PSV huurde toen ik bij AGOVV werkte", zegt de beleidsbepaler tegen Metro. "Net zoals Klaas-Jan is Enes bezeten van voetbal en werkt hij ontzettend hard om steeds beter te worden. Hij is tweebenig, kopsterk en kan ook een vrije trap nemen. Technisch is hij zelfs een stuk verder dan Klaas-Jan op die leeftijd was."

Ook voor Ünal is het jammer dat Hakim Ziyech deze zomer vertrok uit Enschede, denkt Van Leeuwen. "Enes heeft er nu zes in liggen, maar och, wat is het jammer dat Hakim Ziyech hier niet meer speelt. Dat aantal had dan een stuk hoger gelegen."

Ook looft Van Leeuwen de volwassenheid van de spits. "Hij weet heel goed waar hij mee bezig is. Enes is een hele verstandige jongen, die zich niet laat leiden door emoties. In dat opzicht is het misschien wel een atypische Turk."