Update: 'Verrassende move bij Nederlands elftal: tóch geen tweede assistent'

Update: 'Verrassende move bij Nederlands elftal: tóch geen tweede assistent'

26-09-2016 23:12
5

Denny Landzaat wordt niet de nieuwe assistent van bondscoach Danny Blind bij het Nederlands elftal. Dat laat John van den Brom zondag weten bij Studio Voetbal. Ook is er nieuws rond Hans Jorritsma.

De teammanager van het Nederlands elftal blijft aan in zijn huidige functie. Dat meldt Studio Voetbal zondagavond. Een maand geleden kwam het nieuws naar buiten dat de 67-jarige Jorritsma met pensioen werd gestuurd door de KNVB. Na een protest van de Oranje-internationals en Blind is dat besluit teruggedraaid. Of Jorritsma voor meer verantwoordelijk is dan alleen trainingskampen, is niet duidelijk.

Jorritsma krijgt bij het Nederlands elftal niet te maken met Landzaat. Dat claimt Van den Brom, trainer van AZ. Landzaat, ook werkzaam in Alkmaar, zou in beeld zijn geweest om de vacante positie van 'tweede' bondscoach over te nemen van de naar Fenerbahçe vertrokken Dick Advocaat. Dat lijkt echter uit de wereld. De KNVB stelde afgelopen vrijdag wel een andere assistent-bondscoach aan: Fred Grim.

Update 26/9 23.12 uur: Kees Jansma, voormalig perschef van Oranje, voorspelt dat de KNVB op korte termijn géén tweede assistent-bondscoach gaat aanstellen. Maandag belde Jansma met technisch directeur Hans van Breukelen. "Ik denk niet dat-ie er komt. Ik denk dat de KNVB op korte termijn volstaat met Fred Grim en Frans Hoek. Hoek wil altijd méér doen dan alleen de keepers trainen", onthulde de presentator tijdens praatprogramma Natafelen met Kees.