Bosz maakt knieval: Toch wel een beetje. Ziyech bevestigt zijn ongelijk

Bosz maakt knieval: "Toch wel een beetje. Ziyech bevestigt zijn ongelijk"

26-09-2016 07:52
20

De motor van Ajax lijkt eindelijk op volle toeren te draaien en met Hakim Ziyech heeft de Amsterdamse club veel kwaliteit in huis gehaald. Ook in Studio Voetbal is zijn positie en de 'knieval' van Ajax-trainer Peter Bosz onderwerp van gesprek.

John van den Brom is stellig: "Niemand komt bij Ziyech in de buurt." De trainer van AZ kan weinig met de discussie over de positie van de speler. "Het maakt eigenlijk geen reet uit op welke positie hij speelt. Hij is geen echte rechtsbuiten, maar moet gewoon veel de bal hebben."

Pierre van Hooijdonk denkt er het zijne van. "Sinds hij op het middenveld speelt, spat het plezier er vanaf", aldus de oud-aanvaller, die ziet dat Ajax-trainer Bosz toch is afgeweken van zijn plan. Bosz is gezwicht. "Toch wel een beetje. Ziyech bevestigt zijn ongelijk."

Ajax won de voorbije twee duels met Willem II en PEC Zwolle met grote cijfers en mooie doelcijfers: 10-1 over twee wedstrijden. "Je ziet dat het voetbal veranderd is", vertelt Youri Mulder. "Altijd als Ziyech aan de bal komt, gaat het vooruit. Je weet wel dat hij ook veel balverlies heeft. Daar moet je niet te veel over zeuren."