'Wel eens in De Kuip geweest? Daar vinden tegenstanders het net zo spannend'

'Wel eens in De Kuip geweest? Daar vinden tegenstanders het net zo spannend'

26-09-2016 08:47
9

Nicolai Jörgensen is onder de indruk van Feyenoord. Het zorgt ervoor dat de Deen met vertrouwen afreist naar Istanbul, waar de Rotterdammers donderdag in de Europa League tegen Fenerbahçe spelen.

"Toen ik naar Feyenoord ging, had ik natuurlijk wel het een en ander over het publiek hier gehoord", zegt Jörgensen in De Telegraaf. "Maar nu ik het met eigen ogen en oren heb meegemaakt, ook die wedstrijd tegen Manchester United heb ervaren, weet ik pas hoe crazy het hier kan zijn. Daarom denk ik dat ons elftal ook niet met poep in de broek naar Istanbul gaat voor de Europa League-wedstrijd tegen Fenerbahçe."

De Feyenoord-spits weet wat hem te wachten staat in Turkije. "Ja natuurlijk spookt het daar, bij Fenerbahçe in het stadion. Of eigenlijk bij elke grote club in Istanbul. Turkse supporters maken er een heksenketel van."

Jörgensen vervolgt: "Ik speelde er twee jaar geleden nog in de Champions League tegen Galatasaray met FC Kopenhagen. Was ook hectisch op de tribunes, maar dan zeg ik tegenwoordig tegen iedereen: ben je wel eens in De Kuip geweest? Daar vinden tegenstanders het net zo spannend, hoor."