'Productieve' Feyenoorder: 'Met Makaay iemand die weet hoe je moet afmaken'

'Productieve' Feyenoorder: 'Met Makaay iemand die weet hoe je moet afmaken'

26-09-2016 11:48
1

Karim El Ahmadi heeft nu al meer doelpunten gemaakt dan in elk eerder seizoen in zijn carrière. De 31-jarige middenvelder maakte zondag in de thuiswedstrijd tegen Roda JC (5-0) zijn derde seizoenstreffer voor Feyenoord.

"Ik denk nu minder na als ik in scoringspositie kom", verklaart El Ahmadi in het Algemeen Dagblad. "Na de training blijven de aanvallers op het veld om op het doel af te werken en dan sluit ik ook aan. En met Roy Makaay hebben we iemand in de staf die als geen ander weet hoe je een bal moet afmaken."

"Ik hoorde vaak dat ik een goede speler was, maar dat ik te weinig goals maakte. Toch kom ik door mijn diepgang vaak in scoringspositie. Te vaak was het over, naast of tegen de keeper", vervolgt El Ahmadi. Bij Feyenoord lijkt momenteel iedereen zijn doelpuntje mee te pikken, terwijl vorig seizoen het overgrote deel van de goals op naam kwam van Dirk Kuyt en Michiel Kramer.

"We hebben er ook echt op gehamerd dat de doelpunten dit seizoen niet van één of twee man moeten komen", aldus El Ahmadi. "Bij PSV zag je toen dat de goals verspreid waren over heel het elftal. Dat was bij ons niet het geval, maar gaat nu veel beter."