Koeman jr.: Niet vanwege mijn voetbalkwaliteiten. Mijn vader had iets geregeld

Koeman jr.: "Niet vanwege mijn voetbalkwaliteiten. Mijn vader had iets geregeld"

26-09-2016 13:38
2

Het was de week van Ronald Koeman jr. De 21-jarige doelman van FC Oss speelde in de beker op bezoek bij Feyenoord en dat zorgde voor veel media-aandacht én liedjes van het Feyenoord-publiek.

"Mijn vader is nu eenmaal een grote naam in het voetbal. Daar word ik ook mee geconfronteerd", zegt Koeman jr. in de Volkskrant over de eeuwige vergelijking met zijn vader. "Het is soms wel leuk en ik begrijp dat de mensen nieuwsgierig zijn, maar vorige week ben ik twaalf keer geïnterviewd omdat we tegen Feyenoord speelden. Nu vind ik het wel goed geweest."

De voetbaluitstapjes van zijn vader waren voor de jonge doelman niet altijd even leuk. Zoals het halfjaartje in Valencia, waar hij door papierwerk niet mocht voetballen. "Ik mocht wel meetrainen met Valencia, maar dat was denk ik niet vanwege mijn voetbalkwaliteiten. Mijn vader had iets geregeld." De coach werd echter al snel ontslagen. "Voor hem was het klote, maar ik was blij dat we terug naar Nederland konden."

Koeman jr. denkt niet de carrière van zijn vader te kunnen evenaren, maar heeft wel dromen. "Ik hoop het hoogst haalbare te bereiken. Barcelona wordt heel moeilijk, maar iedereen heeft zijn dromen. Ik denk wel dat ik talent heb. Voor een keeper ben ik nog jong."