Utrecht hoort kassa rinkelen: 'Die transfers leverden tien miljoen euro bruto op'

Utrecht hoort kassa rinkelen: 'Die transfers leverden tien miljoen euro bruto op'

26-09-2016 17:01
1

Erik ten Hag ligt erg goed bij FC Utrecht. De Domstedelingen willen met de trainer om tafel om te praten over de toekomst, vertelt eigenaar Frans van Seumeren aan RTV Utrecht. Hij onthult ook het doorverkooppercentage voor Bart Ramselaar, die naar PSV verkaste.

"Ik vind Erik een goede trainer, ik wil hem graag nog een jaar bij de club houden", zegt Van Seumeren bij Namen & Rugnummers. Jean-Paul de Jong moet op termijn de opvolger van de huidige coach worden. "Maar daarover staat niets zwart op wit", vervolgt de grootaandeelhouder.

Ten Hag is bij Utrecht niet alleen de hoofdtrainer, maar ook de technisch directeur. Dat is soms wat lastig. De trainer heeft, bijvoorbeeld bij transfers, andere belangen dan een technische man. "Daarom zal ik nooit meer een losse technisch directeur aanstellen. Ik heb slechte ervaringen met technisch directeuren die te veel geld uitgeven."

Bij Utrecht werd er afgelopen zomer juist veel geld verdiend door drie grote transfers. "De transfers van Boymans, Ramselaar en Letschert hebben bruto zo'n tien miljoen opgeleverd", onthult Van Seumeren, die wellicht nog extra geld krijgt voor Ramselaar. "Als PSV hem doorverkoopt krijgen we tien procent."