AZ-middenvelder breekt door: Ik heb er wel veel voor gedaan, al zeg ik het zelf

AZ-middenvelder breekt door: "Ik heb er wel veel voor gedaan, al zeg ik het zelf"

26-09-2016 18:08
2

Guus Til heeft een prima week achter de rug. De achttienjarige middenvelder van AZ maakte ruim een week geleden zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. Niet veel later kreeg Til te horen dat hij definitief tot de selectie van trainer John van den Brom behoort.

Opvallend feitje: Til werd geboren in Zambia en woonde later even op Mozambique. "Mijn vader deed ontwikkelingshulp in Afrika. Ik weet er niet zoveel meer van. Ik weet alleen nog het huis in Mozambique, de honden, het mooie weer en de mangobomen", vertelt het talent in gesprek met RTV Noord-Holland. 

Na een aantal jaren in de jeugd bij SV Diemen nodigde AZ hem uit voor een stage. "In eerste instantie geloofde ik het eigenlijk niet. Ik weet nog dat ik juichend de woonkamer binnen kwam. Was een mooi moment voor mij."

Regelmatig hing zijn toekomst in Alkmaar aan een zijden draadje. "Ik heb er wel veel voor gedaan, al zeg ik het zelf. Ik was vroeger niet de beste en dat kwam misschien ook wel omdat ik vrij klein was. Ik moest er veel voor doen. Veel uren in de gym en op het pleintje. Uiteindelijk betaalden de vele uren zich uit."