Kassa rinkelt in Alkmaar: ook zonder Janssen-deal al miljoenenwinst

Kassa rinkelt in Alkmaar: ook zonder Janssen-deal al miljoenenwinst

26-09-2016 19:46
19

AZ heeft over het afgelopen seizoen een winst van 6,1 miljoen euro geboekt. Dat maakt de formatie uit Alkmaar maandag bekend via de officiële kanalen. In de winstcijfers zijn de transfer van Vincent Janssen Markus Henriksen nog niet meegerekend. 

Het resultaat van 6,1 miljoen euro in de plus is een stuk beter dan het resultaat over het seizoen 2014/15. Wat heet: tijdens die jaargang maakte AZ 2,2 miljoen verlies. Het verschil zet hem in de inkomsten uit Europese wedstrijden. Afgelopen seizoen speelde AZ tien duels in de Europa League. Onder meer Athletic Bilbao en FC Augsburg kwamen op bezoek in het AFAS Stadion. Ook de uitgaande miljoenentransfers van Steven Berghuis (Watford), Aron Jóhannsson (Werder Bremen) en Jeffrey Gouweleeuw (FC Augsburg) zijn meegerekend. 

De verkopen van Janssen aan Tottenham Hotspur en Henriksen aan Hull City vonden pas ná 1 juli 2016 plaats. AZ verwacht dankzij die twee deals in september 2017 een nóg positiever jaarverslag te kunnen presenteren. Janssen werd voor een absoluut recordbedrag verkocht. De Oranje-aanvaller leverde zo'n twintig miljoen euro op. Overigens is een deel van de opbrengsten inmiddels al geherinvesteerd in nieuwe spelers, het nieuwe trainingscomplex en het aflossen van schulden.