Jong Ajax maakt er zeven en verplettert FC Oss; Jong PSV steviger aan kop

26-09-2016 21:51
68

Jong PSV heeft zijn koppositie in de Jupiler League verstevigd. De formatie van trainer Pascal Jansen won maandag op eigen veld met 3-0 van Fortuna Sittard en is na acht gespeelde duels (zes keer winst, twee remises) nog altijd ongeslagen. In Amsterdam werd FC Oss compleet vernederd door Jong Ajax: 7-0.

Albert Guðmundsson was aan de zijde van koploper Jong PSV de grote man. Het IJslandse talent tekende voor alle goals. In de twintigste minuut was de captain het eindstation van een prima PSV-aanval. Na ruim een uur was het wederom raak. Simon Poulsen stuurde Kenneth Paal diep en Guðmundsson schoot op zijn aangeven prima binnen. In blessuretijd completeerde de rechtspoot zijn hattrick met een fraaie stift. Aanstaande vrijdag kan Jong PSV de eerste periodetitel veroveren. Het heeft daarvoor één punt nodig tijdens het uitduel met RKC Waalwijk.

Jong Ajax - FC Oss 7-0
FC Oss gaf Feyenoord afgelopen week nog redelijk partij in de KNVB Beker, maar maandag werden de Brabanders compleet van de mat getikt door Jong Ajax. Met onder meer Donny van de Beek, Adbelhak Nouri en Matteo Cassierra in de gelederen was het team van trainer Marcel Keizer véél te sterk voor de gasten. Voor de pauze scoorde Jong Ajax twee keer. Van de Beek tekende voor de eerste treffer van de avond en Cassierra zorgde voor de ruststand.

Na de pauze kwam Oss er totaal niet meer aan te pas. De Amsterdammers legden bij vlagen fantastisch voetbal op de mat. Frenkie de Jong maakte er al snel 3-0 van en Vince Gino Dekker - nota bene in de rust ingevallen - tekende voor een hattrick. Hij scoorde in de 50e, 62e en 73e minuut. Tussendoor scoorde ook Van de Beek nog een keer. Voor Jong Ajax betekent de 7-0 zege de grootste overwinning ooit in de Jupiler League.