Ajacied gaat als komeet: Ik begrijp dat de coach nog voorzichtig met me doet

Ajacied gaat als komeet: "Ik begrijp dat de coach nog voorzichtig met me doet"

27-09-2016 06:55
7

Kasper Dolberg gaat als een komeet. Hij zou bij Ajax in de schaduw van Bertrand Traoré moeten rijpen, maar heeft de Chelsea-huurling naar de rechterkant gedreven omdat de pas achttienjarige spits uit Denemarken steeds meer indruk maakt.

"Ik weet niet of ik nu vast de nummer één spits van Ajax ben", zegt Dolberg in De Telegraaf. "Maar het voelt voor een aanvaller altijd lekker om te scoren. Dat geeft vertrouwen. En in dit elftal is het een genot om te spelen." De Scandinaviër wordt al vergeleken met Wim Kieft. "Het is een groot compliment om met zulke spelers te worden vergeleken."

In zes Eredivisie-wedstrijden maakte hij vier doelpunten. Zijn ontwikkeling is opmerkelijk, omdat het Ajax-talent vorig jaar veel blessureleed kende. "Ik ben fitter dan ooit, omdat de trainingsintensiteit langzaam is opgevoerd en ik hard train. Mijn capaciteit is groter. Elke training voelt als een wedstrijd en ik begrijp dat de coach nog voorzichtig met me doet."

Dolberg is blij met de aanwezigheid van Traoré. "Door met hem te trainen, word ik een betere speler. Zijn aanname, dribbels en passes in de eindfase ogen zo makkelijk. Dat hebben niet veel spelers en daardoor begrijp je waarom hij door Chelsea is gekocht."