PEC-transfer naar brandhaard van de wereld: Natuurlijk krijg je wel dingen mee

PEC-transfer naar brandhaard van de wereld: "Natuurlijk krijg je wel dingen mee"

27-09-2016 08:18
1

Bart van Hintum maakte in de zomer een opmerkelijke transfer. De 29-jarige verdediger liet PEC Zwolle achter zich en koos voor het Turkse Gaziantepspor, waar hij niet ver verwijderd is van de Syrische grens.

"Uiteraard hebben mijn vriendin en ik er goed over nagedacht. Natuurlijk krijg je wel dingen mee, maar ik voel me absoluut niet onveilig", vertelt Van Hintum in het Algemeen Dagblad. "Toen ik net had getekend zat ik in een hotel en toen was er de poging tot een militaire coup."

Wedden

Meer odds

Van Hintum vervolgt: "Later was ik met de ploeg in Ankara, toen er een bomaanslag was op een Koerdische bruiloft. Daar kregen we zelf niets van mee, maar uiteraard regende het berichten vanuit Nederland met de vraag of we hier veilig waren. En ja, dat zijn we. En nee, ik ben niet van plan om eens over de grens te gaan kijken."

Is Gaziantep onveilig? "Dat gevoel heb ik oprecht niet. Het is absoluut niet zo dat wij hier de deur niet uit kunnen. We wonen net als veel spelers op een groot complex en dat is goed beveiligd. Er werd ons het afgelopen weekeinde wel afgeraden om de stad in te gaan en bijvoorbeeld te eten bij een restaurant met een Amerikaanse link, zoals Big Chef. Maar die waarschuwingen zijn vergelijkbaar met aanwijzingen in Brussel of misschien zelfs wel in Amsterdam."