'Heb meteen gezegd dat ik de baan van Van Bronckhorst en Van Geel niet wilde'

'Heb meteen gezegd dat ik de baan van Van Bronckhorst en Van Geel niet wilde'

27-09-2016 09:07
7

Dick Advocaat mag het donderdag tegen Feyenoord opnemen in de Europa League. De coach verliet onlangs het Nederlands elftal voor een avontuur bij Fenerbahçe en kijkt terug op zijn korte periode bij Feyenoord.

Advocaat liep drie maanden rond in Rotterdam-Zuid als adviseur van trainer Giovanni van Bronckhorst. "Toen de club de beker won, werd ik keurig uitgenodigd voor de huldiging en de feestavond. Ik ben niet gegaan, die prijs was voor de spelers en de technische staf." Hij schuift het succes ook door naar Van Bronckhorst: "Het succes is toch echt het succes van Giovanni van Bronckhorst en zijn assistenten."

In het begin leek het alsof Advocaat alle aandacht op zich vestigde. Hij ging op zijn eerste dag bij Feyenoord ook direct op het trainingsveld staan. "Dat was achteraf misschien niet handig. Maar ik wilde horen wat er werd gezegd", aldus Advocaat. "Ik heb toen ik bij Feyenoord binnenkwam ook meteen gezegd dat ik de baan van Giovanni van Bronckhorst en Martin van Geel helemaal niet ambieerde. Niemand hoefde mij als bedreiging te zien, ik was er puur om te helpen."