Kritische noot over scorende Feyenoord-spits: Komt handelingssnelheid tekort

Kritische noot over scorende Feyenoord-spits: "Komt handelingssnelheid tekort"

27-09-2016 10:13
29

De euforie rond Feyenoord is groot na de geweldige seizoenstart met zeven competitieoverwinningen op rij. Rinus Israël noemt de Rotterdamse club de grootste kandidaat voor het kampioenschap.

"De verdediging van dit Feyenoord, dat ziet er wonder boven wonder goed uit", zegt oud-Feyenoorder Israël in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Vorig jaar had ik nogal wat aan te merken op vooral Jan-Arie van der Heijden, maar ook op Eric Botteghin. Wat betreft snelheid en wendbaarheid komen die twee tekort. Maar ze spelen ijzersterk op het moment. Voor veel wedstrijden, zoals zondag tegen Roda JC, denk ik: nou, dit kan geen kwaad vanmiddag."

Wedden

Meer odds

Israël beseft dat de Rotterdammers niet eeuwig blijven winnen. "Feyenoord gaat ongetwijfeld nog verliezen. Dat deden wij in de jaren 60 en 70 ook. Maar dit team heeft genoeg veerkracht om daarna weer te winnen. Ze gaan tot de laatste speelronde meedoen om de titel. PSV heeft misschien de beste selectie, maar dat zegt niet altijd alles. Ja, als je het nu aan me vraagt, is Feyenoord kandidaat nummer 1 voor de titel."

Ruud Geels, een andere oud-Feyenoorder, kijkt reikhalzend uit naar de Klassieker op 23 oktober. "Het eerste lastige duel zal tegen Ajax worden. Die zijn toch weer goed aan het terugkomen", zegt Geels. "Met Jörgensen heeft Feyenoord een spits met een redelijk gemiddelde. Maar ik vind dat hij ook veel kansen mist. Hij komt voor de goal handelingssnelheid tekort, zoals Ove Kindvall die wel had. Gelukkig heeft Feyenoord meer spelers die scoren."