Ajacied zet haast achter veroveren basisplek: Liever vandaag dan morgen

Ajacied zet haast achter veroveren basisplek: "Liever vandaag dan morgen"

27-09-2016 11:08
6

Het debuut van Frenkie de Jong in het eerste elftal van Ajax smaakt naar meer voor de middenvelder. Het talent mocht vorige week in de bekerwedstrijd tegen Willem II invallen.

"Tegen Willem II speelde ik maar tien minuten mee, maar vanaf de bank zag het er heel goed uit. Ajax speelde frivool, fris, en ook vandaag was het genieten voor het publiek. Hopelijk volgen er meer van die wedstrijden, zowel bij het eerste als bij Jong Ajax", zegt De Jong op de website van Ajax.

Met Jong Ajax won hij maandag met 7-0 van FC Oss. Een nieuw hoogtepunt in een toch al zo'n mooie week vanwege zijn langverwachte debuut. "Vanaf het eerste moment dat je hier bij Ajax komt wacht je op dat moment. Je komt toch om in het eerste te spelen. Je kijkt al die tijd uit naar het debuut, en als het dan gebeurt, ook nog tegen je oude club, dan is dat gewoon supermooi. Ik was heel blij."

De Jong wil nu meer. "Er is bijvoorbeeld nog niet gesproken over de volgende bekerwedstrijd, maar ik zit bij de A-selectie. Net als iedereen wil ik zo snel mogelijk basisspeler worden van het eerste. Liever vandaag dan morgen."