Dit was de ochtend: mogelijke debutant PSV, Ajax dupe van rellen in Kuip

Dit was de ochtend: mogelijke debutant PSV, Ajax dupe van rellen in Kuip

27-09-2016 12:00
1

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12.00 uur samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Advocaat legt redenen vertrek uit
Dick Advocaat zorgde voor ophef met zijn plotselinge vertrek als assistent van het Nederlands elftal. Vragen daarover blijven komen, zeker nu hij met Fenerbahçe toewerkt naar het Europese treffen met Feyenoord. Advocaat gaf aan dat hij toen Fenerbahçe belde in eerste instantie niet dacht aan vertrekken bij Oranje, maar later twee goede redenen had om te stoppen als assistent van Danny Blind. (Algemeen Dagblad)

Veel weerstand tegen komst Dolberg
Kasper Dolberg is opgestaan bij Ajax. De Deense spits scoort vaak als hij speelt. Het had niet veel gescheeld of Dolberg had niet in Amsterdam gespeeld. Marc Overmars en Dennis Bergkamp staken daar een stokje voor en drukten de transfer er doorheen(De Telegraaf)

Zinchenko wel, Ramselaar niet naar Rostov
PSV reist met Oleksandr Zinchenko af naar Rusland voor de Champions League-wedstrijd tegen FK Rostov. Dat maakte de club dinsdagochtend bekend. Het is niet zeker of hij ook kan spelen. Bart Ramselaar is door bovenbeenklachten niet opgenomen in de 21-koppige selectie. Zinchenko kan in Rusland zijn debuut maken voor PSV(PSV)

Ajax dupe van rellen in de Kuip
Ajax heeft vooralsnog geen uitverkocht huis voor het eerste thuisduel in de Europa League. Standard Luik komt dan op bezoek, maar Ajax is de dupe geworden van de rellen die twee jaar geleden bij Feyenoord - Standard plaatsvonden. Door de chaos in de Kuip zijn er maatregelen getroffen waardoor Ajax moeilijker kaarten kan verkopen(De Telegraaf)

Riedewald en Kongolo in 'Eleven to watch' van UEFA
Jaïro Riedewald en Terence Kongolo prijken in een prachtig elftal met spelers die dit jaar in de Europa League kunnen schitteren. De UEFA maakte een elftal bekend met de 'Eleven to watch', verwijzend naar de enorme potentie van de spelers. Het elftal barst van de toptalenten uit alle windstreken van Europa. (UEFA)