Ziyech tegen PEC's van deze wereld op 10, maar tegen sterke teams rechts

"Ziyech tegen PEC's van deze wereld op 10, maar tegen sterke teams rechts"

27-09-2016 11:43
14

Sinds Hakim Ziyech als aanvallende middenvelder bij Ajax speelt valt er veel te genieten in de Amsterdam Arena. Algemeen Dagblad-verslaggever Sjoerd Mossou verwacht niet dat Ziyech op zijn favoriete positie mag blijven staan.

"Ik denk dat hij tegen de PEC Zwolle's van deze wereld op het middenveld mag spelen, maar tegen sterke ploegen op de rechtervleugel", zegt Mossou in gesprek met de NOS. Over de kritiek dat Ziyech teveel balverlies lijdt zegt De Volkskrant-journalist Robèrt Misset: "Maar dat maakt hem juist leuk om naar te kijken. Hij brengt diepgang. Daarvoor kom je naar het stadion."

Dat er de laatste wedstrijden weer leuk wordt gevoetbald in Amsterdam is volgens Mossou niet het gevolg van de trainerswissel. "Er is een soort karikatuur gemaakt van het 'saaie Frank de Boer-voetbal'. Maar Bosz beschikt over spelers als Bertrand Traoré, Hakim Ziyech en Kasper Dolberg. Dat maakt nogal verschil." Voetbal International-verslaggever Simon Zwartkruis haakt daarop in: "Tot het moment dat De Boer Christian Eriksen kwijtraakte werd er niet over het spel geklaagd. Hij is de laatste jaren als trainer van Ajax natuurlijk veel kwaliteit kwijtgeraakt."