Ontslag in aantocht voor Allardyce na schokkende beelden: Diep adem halen

Ontslag in aantocht voor Allardyce na schokkende beelden: "Diep adem halen"

27-09-2016 12:37
18

De Engelse voetbalbond (FA) heeft een onderzoek ingesteld naar de undercover-beelden van bondscoach Sam Allardyce die de Engelse voetbalwereld maandagavond op lieten schrikken. Voordat de bond conclusies trekt, wil het eerst alle feiten op tafel hebben liggen. Ondertussen lonkt een snel ontslag, meldt The Times.

Allardyce kwam maandagavond in opspraak toen verborgen camerabeelden uitlekten waarop te zien was dat de bondscoach van Engeland zich wilde lenen voor illegale transferpraktijken. Tegen Aziatische ondernemers legde hij het Third Party Ownership uit, een verboden manier voor derde partijen om bij een transfer tussen twee clubs betrokken te raken. Hij zou bereid zijn om naar Singapore en Hong Kong af te reizen om daar tegen betaling zaken gedaan te krijgen.

De FA reageert geschokt maar behoudend. "Met zaken als deze moet je eerst diep adem halen. Vervolgens moet je alle feiten boven water krijgen door iedereen te horen en pas dan neem je een beslissing", aldus voorzitter Greg Clarke tegen The Times. In Engeland spreekt men van een onhoudbare positie voor Allardyce, pas sinds kort werkzaam als bondscoach van de nationale ploeg. The Times meldt dat Allardyce inmiddels naar Wembley Stadium is afgereisd, waar hij dinsdag zijn ontslag zal krijgen.