In het kort: Guardiola heeft nieuws over Belgen, Oranje-opponent zonder bondscoach

In het kort: Guardiola heeft nieuws over Belgen, Oranje-opponent zonder bondscoach

27-09-2016 23:41
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Nieuws over City-Belgen
Manchester City is met nieuws gekomen over de geblesseerde Belgen Kevin De Bruyne en Vincent Kompany. Beide Belgen staan naar verwachting twee tot drie weken buitenspel, meldt Pep Guardiola dinsdag tijdens de persconferentie voor de Champions League-wedstrijd bij Celtic. Vincent Kompany viel in de eerste wedstrijd na zijn comeback opnieuw uit. Hij heeft last van zijn hamstrings. De Bruyne liep in de competitie tegen datzelfde Swansea ook een blessure op.

Nieuwe bondscoach bij Oranje-opponent
Bulgarije gaat op zoek naar een nieuwe bondscoach. De voetbalbond heeft het contract met Ivajlo Petev ontbonden, zodat hij de onderhandelingen met de Kroatische kampioen Dinamo Zagreb kan afronden. Bulgarije is één van de tegenstanders van het Nederlands elftal op weg naar het WK van 2018 in Rusland.

Ramselaar nog in onzekerheid
De ernst van de kwetsuur van Bart Ramselaar is nog niet duidelijk. De middenvelder van PSV moest maandag de training staken met bovenbeenklachten. "Hoelang Bart er niet bij is weten we nog niet precies. Hij moet nog een onderzoek ondergaan", werd trainer Phillip Cocu op de persconferentie in Rostov geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Maar het voelde vandaag wel al wat beter bij hem."

Primeur voor voormalig Barça-coach
Gerardo 'Tata' Martino is de eerste hoofdtrainer van Atlanta United, dat in 2017 debuteert in de Major League Soccer (MLS). Martino zat zonder werk sinds hij begin juli opstapte als bondscoach van Argentinië. Dat deed hij na de nederlaag tegen Chili in de finale van de Copa America. Martino was eerder werkzaam bij de nationale ploeg van Paraguay en Newell's Old Boys. De meeste bekendheid verwierf hij echter als trainer van FC Barcelona.

Aanvallers PEC twijfelgevallen voor duel met ADO
Nicolai Brock-Madsen (23) moet naar alle waarschijnlijkheid het duel met ADO Den Haag aan zich voorbij laten gaan. De Deense spits van PEC Zwolle is nog herstellende van een spierblessure, welke ernstiger blijkt dan verwacht. Brock-Madsen scoorde in de beker twee maal tegen DVS'33 Ermelo, het duel met Ajax (5-1 verlies) moest hij zaterdag al aan zich voorbij laten gaan. Naast Brock-Madsen is Mustafa Saymak nog een twijfelgeval voor de wedstrijd tegen ADO. In het duel met Ajax liep de buitenspeler enkelklachten op.

Van der Berg nieuwe keeperstrainer Jong Oranje
Art Langeler heeft in Sierd van der Berg een nieuwe keeperstrainer voor Jong Oranje gevonden. Van den Berg staat ook onder contract bij FC Groningen en werkte eerder al met Langeler samen bij PEC Zwolle. Technisch manager Jelle Goes van de KNVB reageert tevreden. ''Van der Berg is een goede toevoeging aan de staf van Jong Oranje. Hij heeft jarenlange ervaring als keeperstrainer van jonge en oudere keepers, en kan van grote waarde zijn voor de ontwikkeling van de keepers bij Jong Oranje", aldus Goes tegenover Voetbal International.

Tweetal snel terug bij FC Twente

FC Twente lijkt snel weer over Joachim Andersen en Kamohelo Mokotjo te kunnen beschikken. De verdediger en middenvelder trainden dinsdag na blessures mee met de groep, meldt TC/Tubantia. Voor Andersen komt het duel met Heracles Almelo van komende zondag te vroeg. Mokotjo gaat dat duel wel halen. Enes Ünal en Jeroen van der Lely ontbraken op de training maar zullen later deze week aansluiten.

Sparta bindt een van grootste talenten
Sparta heeft Sherel Floranus langer aan zich gebonden. De verdediger, een van de grootste talenten op Het Kasteel, staat nu tot medio 2019 onder contract bij de Rotterdamse club. Floranus debuteerde op zestienjarige leeftijd al in het eerste elftal van Sparta. Dit seizoen kreeg de inmiddels achttienjarige rechtsback een basisplaats in het bekerduel met FC Dordrecht.