Barton in de maling genomen: 'Kom nu hierheen en doe geen domme dingen!'

Barton in de maling genomen: 'Kom nu hierheen en doe geen domme dingen!'

27-09-2016 15:25
1

Joey Barton speelde in zijn loopbaan nooit voor een Engelse topclub, al dacht hij er in 2011 wel dichtbij te zijn. In zijn nieuwe autobiografie vertelt het enfant terrible hoe hij in de maling werd genomen door een vriend van zijn zaakwaarnemer, die hem deed geloven dat Manchester United hem wilde.

Barton zat in de auto met zijn belangenbehartiger Willie McKay, die plotseling gebeld werd. Het tweetal was op dat moment op weg naar Queens Park Rangers, waar Barton een contract zou tekenen. De speler zag op het schermpje van de mobiel van McKay de naam 'Sir Alex' verschijnen. Barton kreeg de telefoon overhandigd en nam op.

"Ik heb op Sky gezien wat je aan het doen bent. Doe nu geen domme dingen. Waarom kom je niet hierheen om even te praten?", zou Ferguson hebben gezegd. Barton kon zijn geluk niet op. 'Eindelijk, een grote club en een geweldige manager die tot zijn zinnen was gekomen', schreef de speler in zijn biografie No Nonsense: The Autobiography.

"'Waar wacht je op?', beet ik McKay toe. 'Nu omkeren!'" McKay biechtte uiteindelijk op dat Barton voor de grap was gehouden door een vriend van hem, die het Schotse accent van Ferguson vlekkeloos kon imiteren. Barton tekende vervolgens voor vier jaar bij QPR.