Messi is bijna dertig jaar en zelfstandig genoeg om voor zichzelf te zorgen

"Messi is bijna dertig jaar en zelfstandig genoeg om voor zichzelf te zorgen"

27-09-2016 15:57
5

Edgardo Bauza, de bondscoach van Argentinië, haalde onlangs hard uit naar FC Barcelona. De Calataanse grootmacht zou volgens de trainer niet voorzichtig omgaan met Lionel Messi. Luis Menotti, voormalig keuzeheer van de nationale ploeg van Argentinië, ontkracht de uitspraken.

"Messi is bijna dertig jaar oud, hij is zelfstandig genoeg om voor zichzelf te zorgen. Die uitspraken van Bauza zijn onzin", vertelt Menotti tegenover het Spaanse FOX Sports. De oud-coach van de Argentijnen denkt dat men FC Barcelona alleen maar dankbaar mag zijn. "Messi zou niet dezelfde speler zijn geweest als hij bij Real Madrid had gezeten."

"Hij debuteerde in een team met Andrés Iniesta, Xavi en Ronaldinho. Cristiano Ronaldo kon zich nooit op zo'n manier met spelers meten. Messi’s ontwikkeling ging enorm snel: van slechts een scorende aanvaller naar iemand die het spel leidt", aldus Menotti. De uitspraken van Bauza volgden na het nieuws dat Messi voor enkele weken met een blessure uit de roulatie is. De sterspeler mist zodoende naar alle waarschijnlijkheid de interlands tegen Peru en Paraguay.