Bosz: Ik heb zo tegen Cruijff opgekeken, mijn hele leven al

Bosz: "Ik heb zo tegen Cruijff opgekeken, mijn hele leven al"

27-09-2016 16:49
5

Peter Bosz bewaart mooie herinneringen aan zijn ontmoetingen met Johan Cruijff. Vlak voor diens dood was de legendarische nummer veertien regelmatig bij Maccabi tel Aviv te bewonderen.

Bosz was daar kortstondig trainer en is inmiddels eindverantwoordelijk bij Ajax. "Ik weet dat Cruijff mij een keer heeft genoemd bij Ajax. Maar of dat doorslaggevend is geweest, weet ik niet", vertelt hij bij Pauw. "Dat heb ik ook niet aan Marc Overmars gevraagd. Wat de rol van Johan binnen Ajax is geweest, weet ik echt niet. Hoe mijn relatie met Cruijff was? Daar wil ik heel bescheiden in zijn, want ik heb zo tegen hem opgekeken, mijn hele leven. Hij is een held voor me geweest, een vernieuwer in het voetbal."

"Hij kwam ook heel vaak kijken bij de trainingen van Maccabi Tel Aviv", vervolgt Bosz. "Dan wist ik na de training niet hoe snel ik naar de zijkant moest rennen om met hem te praten. Dan hadden we het over voetbal. Over Ajax, Maccabi, maar ook het Nederlandse voetbal in het algemeen. Als ik dan terug in de auto zat en hij enkele Cruijffiaanse uitspraken had gedaan, dacht ik: hij heeft toch gelijk."