KNVB luistert naar Oranje-selectie en Blind en komt terug op beslissing

KNVB luistert naar Oranje-selectie en Blind en komt terug op beslissing

27-09-2016 17:01
8

Hans Jorritsma blijft officieel de teammanager van het Nederlands elftal. Hij maakt de kwalificatiereeks voor het WK van 2018 in Rusland af, meldt de KNVB dinsdag in een persbericht.

De 67-jarige Jorritsma kreeg een maand geleden te horen dat hij per 1 oktober met pensioen zou worden gestuurd door de KNVB. Daar komt de voetbalbond nu officieel op terug. De Oranje-internationals en bondscoach Danny Blind zagen een vertrek van de populaire teammanager niet zitten.

"Ik ben blij dat we er zijn uitgekomen. Dit bevordert de rust rondom het team. En die rust is noodzakelijk", verklaart directeur betaald voetbal Jean-Paul Decossaux. "Spelers en technische staf moeten volgende week hun vizier volledig kunnen richten op de kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Frankrijk."

Jorritsma, sinds december 1996 teammanager van Oranje, heeft een contract getekend tot 1 december 2017. Dat betekent dat hij het einde van de WK-kwalificatiereeks meemaakt en vervolgens zijn taken overdraagt aan een nieuwe man, die de komende tijd wordt ingewerkt door Jorritsma.