Volgende commissaris stapt op, KNVB belegt buitengewone vergadering

Volgende commissaris stapt op, KNVB belegt buitengewone vergadering

27-09-2016 17:12
8

Ook Johan de Kock treedt terug als commissaris van de KNVB. Dat laat de voetbalbond dinsdagmiddag weten. De oud-verdediger volgt het voorbeeld van voorzitter Johan Lokhorst en Ger Vermeulen.

Om de vacatures in de raad van commissarissen zo snel mogelijk in te vullen acht het bestuur betaald voetbal het noodzakelijk om een buitengewone vergadering betaald voetbal te beleggen. Deze vindt op 13 oktober plaats. Simon Kelder en Henk Kivits, de enig overgebleven commissarissen, blijven wel aan tot dat moment, meldt de KNVB.

"De interne en externe machtsstrijd, de aanhoudende druk en de daarbij gepaard gaande discussies, die op geen enkele wijze voetbal gerelateerd zijn, hebben mij deze beslissing doen nemen", verklaart De Kock zijn terugtreden. "In mijn zeventienjarige loopbaan als betaald voetballer ben ik zelden voortijdig gewisseld, dit voelt als een verlies."

De rvc ligt al enige tijd onder vuur. Zo is er veel kritiek op de procedure rond de aanstelling van Gijs de Jong als opvolger van directeur betaald voetbal Bert van Oostveen. Dit besluit werd opgeschort, nadat de Eredivisie-clubs hun vertrouwen hadden opgezegd in de rvc. Ook KNVB-voorzitter Michael van Praag riep de commissarissen op te vertrekken.