Valencia krijgt geen toestemming om Spaanse succestrainer aan te stellen

Valencia krijgt geen toestemming om Spaanse succestrainer aan te stellen

27-09-2016 17:34
1

Salvador González Marco, beter bekend als Voro, blijft voorlopig trainer van Valencia. De club uit de Sinaasappelstad heeft van de Spaanse voetbalbond RFEF geen toestemming gekregen om Marcelino aan te stellen als nieuwe eindverantwoordelijke.

Marcelino was de beoogde opvolger van Pako Ayestarán, die na de dramatische seizoensstart zijn biezen kon pakken. De 51-jarige Spanjaard begon dit seizoen als coach van Villarreal, maar werd drie dagen voor de competitiestart verrassend ontslagen omdat hij naar verluidt in de clinch lag met een aantal spelers en bestuursleden.

De regels van de RFEF schrijven voor dat wanneer een trainer nog voor de competitiestart vertrekt, hij gedurende dat seizoen niet bij een andere club aan de slag mag. Valencia vroeg nog wel om toestemming van de Spaanse bond, maar kreeg nul op het rekest. Voro blijft daardoor aan als interim-trainer.

Onder Voro doet Valencia het voorlopig een stuk beter dan onder Ayestarán, die zijn eerste vier competitiewedstrijden verloor. Deportivo Alavés werd met 2-1 verslagen, terwijl Leganés met 1-2 werd geklopt. Komende zondag is Atlético Madrid de tegenstander.