Qatar komt met opmerkelijke oplossing voor tekort aan hotelkamers tijdens WK

Qatar komt met opmerkelijke oplossing voor tekort aan hotelkamers tijdens WK

27-09-2016 17:55
17

Qatar is met een opmerkelijk initiatief voor het WK 2022 gekomen. De organisatie gaat een bedoeïnenkamp bouwen in de woestijn, waar het zo'n 2000 supporters wil huisvesten tijdens het mondiale eindtoernooi.

Het tentenkamp komt vlak bij de grens met Saudi-Arabië te liggen. "We willen dat bezoekers van buiten Qatar het WK gaan beleven zoals ze nog nooit hebben gedaan", laat Abdulaziz al-Mawlawi van het organisatiecomité weten aan diverse media, waaronder Reuters. "Er komen opties voor alle budgetten. Het kamp gaat ook deel uitmaken van een fanzone."

De 'unieke belevenis' lijkt voor Qatar vooral een oplossing voor het gebrek aan hotelkamers en appartementen. Het oliestaatje verwacht in 2022 minimaal een half miljoen voetballiefhebbers. Die kunnen niet allemaal terecht in de ongeveer 55.000 hotelkamers. Fans moeten daarom ook worden ondergebracht via Airbnb of op cruiseschepen, die voor de kust van Qatar voor anker gaan.

De organisatie van het omstreden WK gaat er daarnaast vanuit dat supporters hun heil zoeken in de Verenigde Arabische Emiraten of Bahrein. In die landen zijn hotelkamers én alcohol gemakkelijker te verkrijgen. In Qatar is het niet toegestaan in het openbaar alcohol te nuttigen.