NEC heeft 16-jarig groeibriljantje: 'Aan de bal een van de beste van het team'

NEC heeft 16-jarig groeibriljantje: 'Aan de bal een van de beste van het team'

27-09-2016 18:09
3

Ferdi Kadioglu beleeft een stormachtige ontwikkeling bij NEC. De middenvelder, die over anderhalve week zijn zeventiende verjaardag viert, werd vorige maand in het competitieduel met AZ de jongste debutant ooit voor de Nijmegenaren.

Kadioglu mocht tegen ADO Den Haag in de eerste ronde van de KNVB Beker zelfs in de basis beginnen. "Het gaat inderdaad sneller dan ik had verwacht", laat hij weten op de website van belangenbehariger Wasserman. "Het geeft een goed gevoel dat de trainer zo veel vertrouwen in me heeft."

"Toen ik vorige week hoorde dat ik tegen ADO in de basis zou beginnen, was ik wel even nerveus, maar op het moment dat de wedstrijd begon, was ik die zenuwen snel kwijt. Bij mijn invalbeurt tegen Willem II had ik er ook geen last meer van", vervolgt Kadioglu, die afgelopen zomer een driejarig contract tekende. "Ik ben een creatieve speler, een nummer 10."

Trainer Peter Hyballa houdt zich vast aan de stelregel 'wat goed is komt snel'. "Ferdi is aan de bal een van de betere spelers van mijn team", zegt de Duitser. "Hij zal dit seizoen ook zeker meer speeltijd krijgen. Het is onzin om altijd maar te zeggen dat je geduld moet hebben met een jonge speler. Als hij een meerwaarde kan zijn, dan stel ik hem op, ongeacht zijn leeftijd."