Tegenslag voor PSV: Niet prettig, je maakt niet voor niets een planning

Tegenslag voor PSV: "Niet prettig, je maakt niet voor niets een planning"

27-09-2016 18:24
6

PSV treft woensdagavond met FK Rostov de op papier zwakste broeder in de Champions League-groep. Phillip Cocu is er echter niet gerust op, zeker niet na het echec van Ajax.

De Amsterdammers werden in de vierde voorronde van de Champions League vernederd door de Russen. Cocu is dat nog niet vergeten. "Ajax heeft het heel moeilijk gehad hier. Maar niet alleen Ajax. Rostov heeft al vaker laten zien welke kwaliteiten ze hebben", aldus de PSV-trainer op de persconferentie, daags voor het treffen aan de Don.

PSV kwam dinsdag met vertraging aan in Rusland. De reden: een tussenlanding door een gebrek aan kerosine in het vliegtuig. "Dat is niet prettig, want je maakt niet voor niets planning. Aan andere kant heb je geen invloed op dit soort zaken. En dan kun je je er beter niet te druk over maken. Ik heb er ook geen speler over gehoord."

PSV speelt in Rusland voor een zege, stelt Cocu, maar neemt als de situatie erom vraagt ook genoegen met een punt. "Deze ploeg heeft al veel wedstrijden laten zien wat hun kwaliteit is. Een strakke formatie die weinig kansen weggeeft. Natuurlijk gaan wij proberen om deze wedstrijd te winnen. Maar als je later terugkijkt is soms een punt ook waardevol."

Lees ook: "Cocu is een betere coach dan Bosz, dus hij kan daar wél resultaat boeken"