Ik denk dat PSV meer evenwichtig, stabieler is dan Ajax. En meer ervaring

"Ik denk dat PSV meer evenwichtig, stabieler is dan Ajax. En meer ervaring"

27-09-2016 18:35
4

Voor de derde keer in zes weken tijd neemt FK Rostov het op tegen een Nederlandse club. Na het tweeluik tegen Ajax is woensdagavond PSV de tegenstander in de groepsfase van de Champions League. Dmitri Kirichenko kijkt ernaar uit.

"We zijn op de hoogte van hun sterke en zwakke punten, we hebben hun laatste duels uitvoerig geanalyseerd", aldus de Rostov-trainer op de persconferentie. Het duel tussen Rostov en PSV wordt door velen gezien als een strijd om de derde plek, achter Bayern München en Atlético Madrid. "We willen elk duel het maximale geven en dan maken we aan het einde van de rit wel de balans op."

Kirichenko vindt PSV niet te vergelijken met Ajax. "Ik denk dat PSV meer evenwichtig, stabieler is dan Ajax. De ploeg beschikt ook duidelijk over meer ervaring. Ik hoef alleen maar te wijzen op het voorbije Champions League-seizoen, waarin PSV zich plaatste voor de volgende ronde ondanks tegenstand van VfL Wolfsburg, CSKA Moskou en Manchester United."

Het Champions League-debuut van Rostov viel twee weken geleden in het water: Bayern München was met 5-0 te sterk. Kirichenko: "Het is duidelijk dat we hebben gefaald in München. We konden gewoon niet goed omgaan met alle opwinding, denk ik. Hopelijk gaat dat woensdag beter. We hebben ons in elk geval voorbereid zoals we ons ook voorbereiden op de duels in de competitie."