Ten Napel zorgt voor boze moeders: 'Met Youri Mulder er natuurlijk bij'

Ten Napel zorgt voor boze moeders: 'Met Youri Mulder er natuurlijk bij'

27-09-2016 19:46
4

Evert ten Napel maakt naam als voetbalcommentator van de NOS, maar bij de nieuwe generatie is hij om een andere reden bekend: zijn kenmerkende stem in de FIFA-games.

Ten Napel heeft op 72-jarige leeftijd nog steeds 'grote lol' in het inspreken van het commentaar. Dat doe hij ook bij FIFA 17, dat deze week gelanceerd wordt. Aan het Algemeen Dagblad vertelt Ten Napel dat hij er een hele nieuwe fanbase aan heeft overgehouden.

"Ik was vroeger natuurlijk al wel een beetje bekend van tv, maar nu komt er een hele nieuwe generatie op me af die me puur van mijn 'FIFA-stem' kent. Willen die jongens een handtekening. Of met me op de foto. Of moet ik een bal signeren. Wat ik natuurlijk allemaal graag doe: leuk."

Niet alle reacties zijn echter positief, lacht Ten Napel. "Ik krijg nogal eens wat boze moeders achter me aan. Die zeggen: ik hoor uw stem de hele dag door de huiskamer tetteren. Blijkt dat die kinderen de hele dag dat spel zitten te spelen; met het commentaar van mij en mede-commentator Youri Mulder er natuurlijk de hele tijd bij.''