Droomscenario voor Van Persie: 'Eerder was het nooit mogelijk, nu dus wel'

Droomscenario voor Van Persie: 'Eerder was het nooit mogelijk, nu dus wel'

27-09-2016 21:40
1

Robin van Persie keek deze zomer met grote belangstelling naar de loting van de Europa League. De aanvaller van Fenerbahçe zag een droomscenario uitkomen. Hij neemt het met zijn ploeg op tegen twee van zijn oude liefdes: Manchester United én Feyenoord.

"We zaten in de bus naar een wedstrijd toe. Toen vernamen we eerst dat we in de groep van Manchester zaten. Dat vond ik al hartstikke leuk", zegt Van Persie tegen FOX Sports. "De tv viel even uit en daarna was het als derde ploeg ineens Feyenoord. Dat vond ik wel heel erg leuk. En als vierde nog die Oekraïense ploeg (Zorya Luhansk, red.)."

Waar Feyenoord begon met een 1-0 thuiszege op Manchester United, speelde Fenerbahçe met 1-1 gelijk tegen Zorya Luhansk. "Het is een heel sterke poule, misschien wel Champions League-waardig", oordeelt Van Persie, die de ontmoeting van donderdag met Feyenoord mist. In de return in De Kuip hoopt hij er wel bij te zijn. "Ik heb nog nooit tegen Feyenoord gespeeld."

"Eerder was het nooit echt mogelijk, maar nu dus wel. Als het dan zo valt, is dat extra leuk", vervolgt Van Persie. Hij probeert zijn oude club zo goed mogelijk te volgen. "Wat ik er nu van hoor: Feyenoord staat eerste en iedereen is heel erg positief. Dat is ook logisch. Vorige week hebben ze zelfs Manchester verslagen. Dat maakt wel wat los, dat doe je niet zomaar."