Groep E: Tottenham wint na wissel Janssen, sensationele ontsnapping Monaco

27-09-2016 22:44
1

Tottenham Hotspur heeft zich hersteld van de valse start in de Champions League. Met Vincent Janssen als basisspeler wonnen de Londenaren met 0-1 bij CSKA Moskou. De andere wedstrijd in de poule, tussen AS Monaco en Bayer Leverkusen, eindigde in 1-1.

De bijdrage van Janssen aan de overwinning van de Spurs was minimaal. De Nederlandse spits was amper gewisseld voor Georges N'Koudou of Heung-Min Son brak in de 71e minuut de ban in Rusland. Erik Lamela zette de Zuid-Koreaan alleen voor de keeper, die daarna ietwat gelukkig afrondde. Bij die goal bleef het, waardoor Tottenham zich herpakte na de 2-1 thuisnederlaag tegen Monaco.

Monaco pakte diep in blessuretijd een punt tegen Bayer Leverkusen: 1-1. Kamil Glik schoot in de 94e minuut de (schitterende) gelijkmaker binnen. Leverkusen leek lang op weg naar de overwinning door een goal van Javier Hernandez. De Mexicaanse goaltjesdief kopte in de 73e minuut van dichtbij binnen.

Door het gelijkspel gaat Monaco met vier punten aan kop in poule E. Tottenham heeft drie punten, Leverkusen twee en CSKA blijft op één punt steken.