Groep G: Leicester schrijft historie, schlemiel Denswil leidt rampavond in

27-09-2016 22:40
3

Club Brugge heeft dinsdagavond een ongenadige draai om de oren gekregen in groep G van de Champions League. FC Kopenhagen was in Denemarken met 4-0 te sterk. Leicester City schreef intussen historie.

Niets bleef Club Brugge bespaard in de hoofdstad van Denemarken. Vooral het verval in de tweede helft was groot. Kopenhagen kwam kort na rust op achterstand door een onbegrijpelijke eigen goal van Stefano Denswil. Wat volgde was een rampavond voor de Belgische kampioen.

Ludwig Augustinsson miste na dik een uur spelen nog een penalty, maar Thomas Delaney (wereldgoal), topschutter Federico Santander en Zanka Jorgensen (ex-PSV) maakten er alsnog 4-0 van. Nog nooit won een Deense club met vier doelpunten verschil in de Champions League.

Leicester City won in zijn eerste thuiswedstrijd in de Champions League met 1-0 van FC Porto. Islam Slimani maakte in de eerste helft de enige en dus winnende goal voor de kampioen van Engeland. Leicester staat daardoor op zes punten na twee groepswedstrijden.