Groep H: Juventus boekt ruime zege in Kroatië, Nijhuis ziet Sevilla nipt winnen

27-09-2016 22:37

Juventus en Sevilla hebben na het onderlinge gelijkspel orde op zaken gesteld in groep H van de Champions League. De Italiaans kampioen was met 0-4 te sterk bij Dinamo Zagreb, terwijl Europa League-winnaar Sevilla met 1-0 won van Olympique Lyon.

Juventus begon het miljoenenbal met een remise tegen Sevilla (1-1) in eigen huis, maar was dinsdag duidelijk een maatje te groot voor Dinamo Zagreb. Miralem Pjanic zette de Oude Dame in de 24e minuut op voorsprong en na ruim een half uur tekende Gonzalo Higuaín voor de 0-2. De Argentijn nam de bal op de borst aan en tikte haast achteloos binnen.

Daarmee was het pleit eigenlijk al beslecht in Zagreb. Met een afstandsschot voerde Paulo Dybala na rust de score verder op, waarna het door een eigen doelpunt nog 0-4 werd. Juventus gaat door de riante zege aan kop in de poule met vier punten.

Wissam Ben Yedder was de grote man voor Sevilla. De Fransman sloeg in de 53e minuut toe voor de Andalusiërs, waarmee hij Estadio Ramón Sánchez Pizjuán in vreugde liet ontsteken. Scheidsrechter Bas Nijhuis trok in het vervolg vijf gele kaarten, maar Sevilla trok de zege over de streep en heeft nu net als Juventus vier punten. Olympique Lyon heeft er drie en Zagreb nul.