Ajax-spits mag niet alles spelen: 'Ik moet het voor mezelf nog accepteren'

Ajax-spits mag niet alles spelen: 'Ik moet het voor mezelf nog accepteren'

27-09-2016 23:02
4

Kasper Dolberg lijkt voorlopig zeker van een vaste plek in de spits van Ajax. De achttienjarige Deen hoeft echter niet te verwachten dat hij elke wedstrijd speelt – en daar baalt hij van.

Dolberg maakte afgelopen zaterdag veel indruk tegen PEC Zwolle (5-1, twee doelpunten). Het was het resultaat van een voorbereiding, waarin het kwartje viel. "Ik moet van de trainers meer 'aan staan' tijdens de training. Meer inzet en concentratie tonen. Dit seizoen is elke training pittig en vergelijkbaar met een wedstrijd", aldus Dolberg tegen Ajax Life.

"Alles gaat sneller. Ons spel vraagt veel van onze fysiek. Ik voel nu dat ik vorig jaar beter had kunnen trainen. Ik werk harder en ben elke dag moe. Mijn lichaam en hoofd hebben het even zwaarder."

De technische staf van Ajax, met trainer Peter Bosz voorop, gaat echter voorzichtig om met Dolberg. Uit angst voor overbelasting, gaat de Deen ondanks zijn goede prestaties niet alles spelen. "Iedereen let goed op en waakt voor overbelasting. Ik begrijp de uitleg dat ik niet elk duel kan spelen. Ik moet het alleen nog voor mezelf accepteren."