De Jong ziet broertje schitteren: 'Daar kijk je wel een beetje met jaloezie naar'

De Jong ziet broertje schitteren: 'Daar kijk je wel een beetje met jaloezie naar'

28-09-2016 06:48
13

Siem de Jong hoopt bijna drie jaar na zijn laatste Champions League-wedstrijd zijn rentree in het miljoenenbal te maken. De 27-jarige huurling van Newcastle United is internationaal de meest gelouterde speler van PSV.

"Ik heb aardig wat in de Champions League gespeeld en hoop, dat ik daarmee van waarde kan zijn", zegt De Jong in De Telegraaf. Toch is het de vraag of de middenvelder woensdagavond in de basis begint tegen FK Rostov. "Twee jaar lang heb ik niet veel gespeeld. Dan is het mooi dat ik hier bij PSV weer kan uitkomen op het allerhoogste niveau."

"Ik heb veel goede herinneringen aan de Champions League; twee keer scoren tegen Manchester City was voor mij wel een van de hoogtepunten. Ik hoop nu hier bij PSV ook veel van die mooie momenten mee te maken", vervolgt De Jong, die broertje Luuk vorig seizoen de achtste finales zag bereiken. "Daar kijk je wel met een beetje jaloezie naar."

Voor Luuk de Jong is het de zesde keer dat hij in Rusland speelt. "De sfeer is hier toch altijd wat anders dan in West-Europa en ook het voetbal is anders. Die Russen zijn echte strijders op het veld en het zijn lepe ploegen. Ze hebben altijd een paar jongens erbij lopen, die technisch heel sterk zijn en uit het niets iets kunnen forceren", stelt de spits.