'Feyenoord past bij mij. Ik ben er twee keer bijna trainer geweest'

'Feyenoord past bij mij. Ik ben er twee keer bijna trainer geweest'

28-09-2016 07:05
9

De Europa League-clash tussen Fenerbahçe en Feyenoord van donderdagavond is bijzonder voor Dick Advocaat. Afgelopen jaar was de voormalig bondscoach als technisch adviseur nog werkzaam in De Kuip. Sowieso heeft de trainer van de Turkse grootmacht een speciale band met de Rotterdamse club. 

Advocaat geniet van de goede prestaties van Feyenoord dit seizoen. "Zo’n overwinning op Manchester United, vergis je niet: dat is knap. Kijk naar wat voor spelers die op het veld hadden staan, dat was geen misselijke ploeg. Ik gun dat de club en de mensen, want ik heb me in die maanden bij Feyenoord echt thuis en welkom gevoeld", vertelt de 69-jarige oefenmeester in Voetbal International. 

"Achteraf kun je zeggen dat die club bij me past. Ik ben er twee keer bijna trainer geweest. Een keer sprak ik met Jorien van den Herik, daarna heb ik nog een keer telefonisch contact gehad met Peter Bosz, maar beide keren ging het niet door, kwam er iets anders", onthult hij. "Ik ben blij dat ik nu op deze manier een bijdrage heb kunnen leveren."