Blind krijgt z'n zin bij Oranje: Dit is voor iedereen de beste oplossing

Blind krijgt z'n zin bij Oranje: "Dit is voor iedereen de beste oplossing"

28-09-2016 07:18
3

Hans van Breukelen, technisch directeur bij de KNVB, is blij dat er weer even 'rust in de tent' is bij Oranje, nu bekend is gemaakt dat Hans Jorritsma voorlopig niet vertrekt. Er ontstond afgelopen maand een hoop heisa rond de teammanager van het Nederlands elftal. 

Het contract van Jorritsma is op verzoek van bondscoach Danny Blind verlengd tot december 2017. Hij blijft dus tot en met het eind van de WK-kwalificatiereeks in dienst bij Oranje. "Het belangrijkste is nu: rust in de tent", aldus Van Breukelen in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

"Danny wilde graag dat Hans zou blijven, uit een gesprek met de spelersgroep bleek dat die daar net zo over dacht. Een opvolger hebben we nog niet in huis, dus dan moet je gewoon pragmatisch zijn. Er staan belangrijke kwalificatiewedstrijden voor de deur, dit is voor iedereen de beste oplossing."

Een nieuwe tweede assistent-bondscoach is op dit moment niet aan de orde, benadrukt de td. Oranje gaat het doen met Blind, Fred Grim en Frans Hoek. "Deze mensen gaan het doen. En zij kunnen dat prima."

Lees ook: KNVB luistert naar Oranje-selectie en Blind en komt terug op beslissing