Cruijff reageert: 'Ik neem aan dat hij onder druk staat, zijn familie woont daar'

Cruijff reageert: 'Ik neem aan dat hij onder druk staat, zijn familie woont daar'

28-09-2016 07:24
7

Jordi Cruijff heeft kennis genomen van het feit dat Alireza Jahanbakhsh niet in actie komt in de Europa League-duels met Maccabi tel Aviv. De politieke spanningen tussen Israël en Iran houden de AZ-speler aan de kant.

De Israëliërs hebben er geen moeite mee om Jahanbakhsh te verwelkomen, maar als Iran er weet van krijgt dat de aanvaller in Israël is geweest, zou de kans groot zijn dat hij zijn geboorteland niet meer in komt. "Ik vind het jammer dat sport en politiek in dit geval zo met elkaar zijn verweven", reageert Cruijff, die technisch directeur is bij Maccabi tel Aviv, in De Telegraaf.

"Ik wil het eigenlijk heel kort houden, omdat ik geen Israëliër ben", vervolgt Cruijff, die sinds 2012 werkzaam is bij de Israëlische club. "Ik neem aan dat het een persoonlijk besluit is en dat Jahanbakhsh onder druk staat, omdat hij in het nationale elftal van Iran staat en zijn familie daar woont."

"Wat veel mensen niet weten, is dat alle clubs in Israël – op één na – moslims onder contract hebben. En in de nationale ploeg spelen ook jongens met hetzelfde geloof als Alireza", besluit Cruijff, die donderdag 20 oktober met Maccabi op bezoek gaat in Alkmaar. Twee weken later is de return.