PSV-verdediger wil meer: 'Heb me nooit neergelegd bij een plek op de bank'

PSV-verdediger wil meer: 'Heb me nooit neergelegd bij een plek op de bank'

28-09-2016 07:55
4

Daniel Schwaab heeft af en toe moeite met zijn reserverol bij PSV. De 28-jarige Duitser krijgt woensdag tegen FK Rostov in de Champions League mogelijk een nieuwe kans in de basis.

"Fysiek en mentaal voel ik me ijzersterk. Ik wist van tevoren dat ik sterke concurrenten had, maar heb me nooit neergelegd bij een vaste plek op de bank", laat Schwaab weten in het Eindhovens Dagblad. "Dat doe ik nu nog niet, maar ik ga ook niet lopen mekkeren. Daar heeft niemand wat aan. Je kan je ergeren, maar dat levert niks op. Beter is het om je teamgenoten te blijven steunen."

"Elke speler die in de basis wil komen, moet het op trainingen laten zien en ik geef elke dag wat ik heb", vervolgt de verdediger, die deze zomer overkwam van VfB Stuttgart. "De coach (Phillip Cocu, red.) weet dat hij op me kan rekenen en dat heb ik tot nu ook laten zien. Het was een super-ervaring om tegen Atlético Madrid te spelen, echt. Alles gaat zo snel en het hele team heeft een prima niveau gehaald. Door de nederlaag moeten we wel winnen in Rostov."

De kans is groot dat Cocu net als tegen de Spanjaarden voor vijf verdedigers kiest. "Of ik in de basis sta? Het kan, maar hoeft niet. Iedereen weet dat het een ploeg is die weinig ruimtes laat en weggeeft, maar ook enorm gevaarlijk kan zijn. Het tactisch concept is bij onze trainer in goede handen, dat heeft hij allang bewezen."