'Beste deal aller tijden' voor AZ: 'Levy wilde een prijs horen. Kreeg hij niet'

'Beste deal aller tijden' voor AZ: 'Levy wilde een prijs horen. Kreeg hij niet'

28-09-2016 08:08
10

Max Huiberts realiseerde afgelopen zomer de grootste transfer uit de historie van AZ. Vincent Janssen werd voor ruim twintig miljoen euro verkocht aan Tottenham Hotspur. Met het Algemeen Dagblad blikt Huiberts nog één keer terug op de deal, die veel voeten in de aarde had. 

"Van deze transfer heb ik geen seconde slecht geslapen. De beste deal aller tijden, hoewel je er op dat moment niet zo in zit. Het is net als het spelen van een wedstrijd. Dan denk je ook niet aan geld en aan het publiek. Ik had de rotsvaste overtuiging dat zij een hoger bedrag zouden betalen", aldus Huiberts. 

Hij twijfelde 'geen moment' aan het feit dat Janssen voor een megabedrag verkocht ging worden. "Tien jaar lang heb ik als scout ik niks anders gedaan dan spelers beoordelen. Ik heb ze zien mislukken en slagen. Janssen is écht bijzonder. Daarbij heb ik een groot netwerk opgebouwd in Europa. Veel van die mensen spreek je tijdens zo'n transfer. Ze zijn allemaal geïnteresseerd in wat er gaat gebeuren met Vincent."

"Ik stel dan altijd de vraag: hoeveel denk jij dat hij waard is? Daniel Levy (de voorzitter van Spurs, red.) probeerde me steeds langer aan de telefoon te houden en wilde een prijs horen. Die kreeg hij niet", vervolgt Huiberts. "Zoiets had hij nog nooit meegemaakt. Uiteindelijk was iedereen tevreden, hoewel ik het idee heb dat hij van heel andere bedragen uit was gegaan."