Van Persie: Ik ben nu dertien jaar weg uit Nederland en dat bevalt goed

Van Persie: "Ik ben nu dertien jaar weg uit Nederland en dat bevalt goed"

28-09-2016 08:37
7

Robin van Persie weet nog niet precies hoe de laatste jaren van zijn loopbaan eruit gaan zien. De 33-jarige spits van Fenerbahçe durft zich dan ook niet uit te spreken over een mogelijke terugkeer in de Eredivisie. 

De alltime topscorer verliet Nederland in 2004. Arsenal nam hem destijds over van Feyenoord. Wat zijn ambities zijn na zijn periode in Istanbul? "Ik kan nu nog niet zeggen wat precies, omdat ik het met de dag neem. Ik kijk pas naar situaties als ze concreet worden en dan maak ik op het moment zelf, samen met mijn vrouw en kinderen, een keuze", aldus Van Persie voor de camera van Feyenoord TV. 

"Door de jaren heen heb ik gezien dat je je carrière niet echt kunt plannen. Je moet het nemen zoals het komt. Toch heb je zelf de grootste invloed op hoe je carrière verloopt. Er komen allerlei dingen op je pad en daar ga je op in - of niet. Dat is hoe ik het de laatste jaren benader", vervolgt de linkspoot zijn verhaal. 

"Ik sta open voor alles. Ik ben nu dertien jaar weg uit Nederland en dat bevalt goed. Mijn thuis is waar mijn vrouw en kinderen zijn. Of dat in Engeland, Turkije of waar dan ook is. Zo staan de kinderen er ook in. Ze zijn zelfs meer Engels dan Nederlands, omdat ze daar zijn opgegroeid. Er komt een moment dat zij ook een grotere zeggenschap krijgen over waar ze graag willen leven." Van Persie ontbreekt donderdag tijdens de Europa League-clash met Feyenoord.