In het kort: Champions League-primeur Denswil, Dempsey kampt met hartklachten

In het kort: Champions League-primeur Denswil, Dempsey kampt met hartklachten

28-09-2016 10:45
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

CL-primeur voor Denswil
Stefano Denswil is tot dusver de grote schlemiel bij het Champions League-avontuur van Club Brugge dit seizoen. De verdediger maakte dinsdagavond tegen FC Kopenhagen (4-0 nederlaag) een eigen doelpunt én veroorzaakte een strafschop. Dat is een negatieve Champions League-primeur. Denswil is volgens statistiekenbureau Opta de eerste speler sinds het seizoen 2003-2004 die in één wedstrijd twee van zulke missers maakt.

Hartproblemen voor Dempsey
Clint Dempsey is de rest van het seizoen in de Major League Soccer uitgeschakeld door hartritmestoornissen. De kwaal werd eind vorige maand bij hem ontdekt. Sindsdien kwam de aanvaller al niet meer in actie voor Seattle Sounders. De oud-speler van Fulham en Tottenham Hotspur mist door zijn hartklachten ook twee WK-kwalificatiewedstrijden met de Amerikaanse ploeg.

Omkoopschandaal in België: keeper ontslagen
Waasland-Beveren heeft Laurent Henkinet per direct op straat gezet. De doelman zette geld in op wedstrijden van zijn eigen club, zo bleek uit een onderzoek. 'Na grondig onderzoek is gebleken dat Henkinet zware contractuele fouten heeft gemaakt die de samenwerking onmiddellijk definitief onmogelijk maakt', valt er op de website van de Vlaamse formatie te lezen. België is momenteel in de ban van een gokschandaal. Meerdere spelers worden verdacht van het gokken op duels van hun eigen club.