Ajax opent in 'mini-CL': Een kans die iedere speler op de wereld wil krijgen

Ajax opent in 'mini-CL': "Een kans die iedere speler op de wereld wil krijgen"

28-09-2016 11:08
4

Ajax weekte in september 2015 Francesco Antonucci los bij Anderlecht. Een jaar later staat het Belgische talent voor zijn debuut in de UEFA Youth League met Ajax O19.

"Het is de eerste Youth League-wedstrijd van mijn carrière en dat vind ik best spannend", aldus Antonucci op de Ajax-website. De Amsterdamse talenten treffen woensdagavond een IJslandse tegenstander. "Vooral blijdschap overheerst dat ik voor het duel met Breidablik in de wedstrijdselectie zit. Zo'n toernooi spelen is een kans die iedere voetballer op de wereld wilt krijgen en ik ben erg blij dat ik deze kans krijg."

De kleine dribbelaar is op zijn hoede voor de IJslanders, na het EK van afgelopen zomer in Frankrijk. "Op het Europees kampioenschap in Frankrijk heb ik het nationale elftal van IJsland zien voetballen. Dat was een gemotiveerde ploeg die echt als een team speelde."

In Amsterdam wil Antonucci vooral iedere dag beter worden. "Ik probeer altijd hard te trainen en mijn best te doen op wedstrijddagen. Over mijn eigen prestaties dit seizoen ben ik tevreden, maar ik denk dat ik nog beter kan. Mijn sterke punten zijn de passing, techniek en de snelheid in de kleine ruimte. Maar ik heb ook mijn zwakke punten zoals mijn fysiek, het omschakelen, en ook zonder bal moet ik nog stappen zetten in mijn ontwikkeling."