Dit was de ochtend: Cocu start weer met 5-3-2, kritiek op Janssen neemt toe

Dit was de ochtend: Cocu start weer met 5-3-2, kritiek op Janssen neemt toe

28-09-2016 12:00

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12.00 uur samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Cocu kiest opnieuw voor 5-3-2 formatie

PSV gaat opnieuw met vijf verdedigers spelen in een Champions League-wedstrijd. Daardoor mag Schwaab in de basis beginnen en spelen Brenet en Willems als vleugelverdediger. Verder kiest Cocu weer voor snelheid in de voorhoede. (Algemeen Dagblad)

Robin van Persie onzeker over toekomst

Robin van Persie weet nog niet waar hij de laatste jaren van zijn loopbaan wil gaan spelen. De Rotterdamse spits is nu 33 jaar en nadert voorzichtig het einde van zijn loopbaan. Een terugkeer naar de Eredivisie sluit van Persie voor alsnog niet uit: "Ik sta open voor alles." (Feyenoord TV)

Advocaat twee keer bijna Feyenoord-trainer

Voorafgaand aan het duel tussen Fenerbahce en Feyenoord komt Dick Advocaat met een opvallende onthulling. Hij stond twee keer op het punt om te tekenen als trainer van Feyenoord. Echter ging het beide keren niet door omdat Dick voor andere clubs koos. Advocaat werd wel technisch adviseur van Feyenoord. "Ik ben blij dat ik nu op deze manier een bijdrage heb kunnen leveren", aldus Advocaat. (Voetbal International) 

Engelse pers kritisch op gewisselde Janssen

Vincent Janssen heeft opnieuw niet gescoord voor Tottenham Hotspur. Tottenham won met 1-0 bij CSKA Moskou, maar Janssen was onzichtbaar en ineffectief. Pochettino haalde Janssen na 67 minuten naar de kant. 'Hij moet nog wennen aan de snelheid van het Engelse voetbal', aldus The Independent. (VoetbalPrimeur)

Klaassen geniet van haat op Ajax

Ajax is in Nederland duidelijk de meest gehate club van Nederland. Vaak worden de Amsterdammers arrogant genoemd. Davy Klaassen krijgt een machtig gevoel van de haat op zijn club: "Óf je bent voor Ajax, óf je hebt een hekel aan de club. Een middenweg lijkt er niet te bestaan", aldus de aanvoerder. (Voetbal International)