Klaassen kijkt naar vertrokken Ajacied: Daar kan ik wel van genieten

Klaassen kijkt naar vertrokken Ajacied: "Daar kan ik wel van genieten"

28-09-2016 12:06
23

Davy Klaassen weet nog niet of hij ook volgend seizoen bij Ajax speelt. De aanvoerder van de Amsterdammers voelde zich afgelopen zomer nog niet klaar voor de stap naar het buitenland, maar dat kan over een jaar anders zijn.

"Als ik het gevoel heb dat ik klaar ben voor een nieuwe club, ga ik erover nadenken. Dat heb ik altijd gezegd, maar dat moment is nog niet geweest", vertelt Klaassen aan Voetbal International. "De transfermarkt is voorlopig dicht en ik heb nog een contract bij Ajax tot medio 2019, dus ik hoef er nu ook totaal niet over na te denken."

"Afgelopen zomer wist ik zeker dat ik wilde blijven bij Ajax. Volgens mij viel het ook wel mee met de concrete interesse. In de krant stond iets over Napoli, maar concreet is dat nooit geworden en het was voor mij ook niet aan de orde."

Klaassen liet zich naar eigen zeggen 'niet opjagen'. "De transfer van Arek Milik vind ik bijvoorbeeld wel goed en dat blijkt inmiddels ook. Hij maakt het ene na het andere doelpunt, daar kan ik wel van genieten, maar voor mezelf heb ik zeker geen pad uitgestippeld. Het komt wel als ik er klaar voor ben. Tot die tijd hou ik me er niet mee bezig."