Geïrriteerde Schaken: Ik zal daar deze week wel mijn zegje over doen

Geïrriteerde Schaken: "Ik zal daar deze week wel mijn zegje over doen"

28-09-2016 13:45
4

Na drie opeenvolgende competitienederlagen luidt Ruben Schaken de noodklok bij ADO Den Haag. De routinier baalt als een stekker van de resultaten van de afgelopen weken. 

"Het is de laatste wedstrijden los zand bij ons. Als we niet oppassen staan we straks op de plekken rondom de degradatiestreep", stelt de 33-jarige vleugelaanvaller in gesprek met Voetbal International. 

Afgelopen weekend won sc Heerenveen met 3-0 in de residentiestad. "In de eerste vier duels speelden we in een herkenbaar systeem. En dat zag je ook terug in de goede resultaten. Niets ten nadele van de jongens die er de laatste weken in zijn gekomen, maar als ploeg staan we gewoon niet goed meer. Op dit moment spelen we niet meer in onze kracht."

"Als team doen we het niet goed. Ikzelf ook niet, dat wil ik graag benadrukken. Dat is geen verwijt aan de technische staf. Dat is puur een constatering. Maar ik zal daar deze week wel mijn zegje over doen. Gewoon omdat ik wil voorkomen dat we met ADO een moeilijk jaar tegemoetgaan", vervolgt Schaken. "Ik ben er namelijk van overtuigd dat, wanneer we op dezelfde wijze spelen als in de eerste wedstrijden, we mee kunnen strijden in het linkerrijtje."