Standard Luik-ster kon óók naar Ajax: Hij zou niet misstaan bij ons

Standard Luik-ster kon óók naar Ajax: "Hij zou niet misstaan bij ons"

28-09-2016 14:22
2

Ajax neemt het donderdagavond in het kader van de Europa League op tegen Standard Luik. Bij de Waalse ploeg speelt aanvaller Junior Edmilson. De dribbelaar had óók het shirt van de Amsterdammers kunnen dragen, onthult Simon Tahamata, jeugdtrainer bij Ajax. 

"Junior Edmilson was een eigenwijze jongen, maar met eigenwijs zijn is niks mis", aldus Tahamata in dagblad Het Laatste Nieuws. De twee kennen elkaar uit het Belgische jeugdvoetbal. "Voetballen vond hij wel leuk, maar niet veel meer dan dat. Hij speelde heel goed bij Sint-Truiden, daarom hebben wij geprobeerd om hem naar Ajax te halen. Uiteindelijk heeft hij toch voor Standard gekozen. Het is een mooie voetballer, hij zou niet misstaan bij ons."

Edmilson speelde tussen 2012 en januari 2016 voor Sint-Truiden. Naast Ajax toonde ook AA Gent tijdens de afgelopen winterstop interesse in de aanvaller. Het werd dus Standard en bij de club presteerde de in Brussel geboren speler de eerste maanden uitstekend. In de zomer meldde de Oekraïense topclub Shakhtar Donetsk zich bij Standard om Edmilson in te lijven. Een vertrek zag de speler zelf echter (nog) niet zitten.